26 Nisan 2011 Salı

İstanbul daha önce böyle seçim görmedi...


Geçtiğimiz günlerde Başbakanın "10.000 genç" ile başlattığı polemiğe MHP genel başkanı Bahçeli'nin 1000 bozkurt ile  girmesi ve "  aklını başına al, kuru sıkı atma, sözde kabadayılık yapma. Bozkurtlarımı yanındaki çakallarla mı karıştırıyorsun?" şeklinde konuşmasının ardından Yeşil Parti de soyu tükenmek üzere olan hayvanlara dikkati çekmek amacı ile 400 pandayı Çin'den getirtip Gümüşsuyu'ndan aşağı salmayı planladığını açıkladı.
OLAYLAR GELİŞİYOR…
Tüm bu gelişmelerin ardından BBP İstanbul İl Başkanlığı bir açıklama yaparak 'bizim neyimiz eksik, Sivas'ın Zara balı dünyaca meşhurdur, iki kamyon arı kovanını esenler garajına dayarız, 300.000 arı da bizden olsun. İstanbul'dan  40 milletvekili garanti' dedi.  Kadın Hareketi  KA-DER temsilcileri de, İstanbul'daki milyonlarca kadın seçmenin ağırlıklarını hissettirmek amacıyla seçime kadar her pazar kedi  veya köpeklerini sokağa salmalarını istedi.  Anarşist gruplar ise internet sitelerinde  “el mi yaman bey mi yaman , İstanbul’da  4 tane hayvanat bahçesi var keseriz kafes tellerini,  hayvancıklar da bayram yapar.  8 fil, 11 zürafa 7 gergedan başta olmak üzere onlar da yönetime katılmalı.  İşte gerçek Demokrasi !”  şeklinde açıklama yaptılar.
VALİLİK OLAYA EL KOYUYOR
Gelişmelerin ardından İstanbul Valiliği, parti temsilcileri ile yapılan toplantıda alınan karara göre halkta panik ve korku yaratamamak amacıyla partilerin taleplerinin karşılanabileceğini ancak bunun yalnızca hafta sonları Pazar günü ile sınırlı kalmasının makul olduğunu açıkladı. Bir son dakika gelişmesi  ise olayı uluslararası  hale getirdi. Başta National Geographic  olmak üzere  bir çok  vahşi yaşam belgeseli  yapımcısı firmanın valiliğe başvurup 12 hazirana kadar Pazar günleri  çekim izni talep ettiği  ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder