29 Nisan 2011 Cuma



KIZILORDU-MEHTERAN ORTAK KONSERÄ°NDE BÃœYÃœK ARBEDE!!
Moskova yakınlarındaki Dobrowski'de düzenlen Türk-Rus İşadamları Dostluk haftası açılış konseri istenmeyen olaylara sahne oldu.Görgü tanıklarının ifadelerine göre Estergon Kal'ası adlı marşın icrası sırasında Mehteran 'ın kösçüsü Kızılordu'nun timpanicisini ölçü saymadan yanlış girdiği için uyardı.Tartışma büyüdü ve iki müzisyen çalmayı bırakıp birbirlerinin kafasına davul tokmaklarıyla vurmaya başladılar. Kavga kısa sürede alevlendi ve diğer müzisyenler de enstrümanlarla birbirlerine girdiler.Sahnedeki arbede salondaki seyircilere de sıçrayınca mehteran bölüğümüz iki ateş arasında kaldı.O ana kadar sükunetini koruyan sahne kenarındaki yeniçeri bölüğü ise ya allah bismillah deyip kılıçlarını çekerek bir yarma harekatıyla seyircilerin arasına daldılar. Saldırganları püskürtmeyi başaran
yeniçeri ve mehteran takımımız az bir zaiyatla salonun dışına çıkmayı başardı.
OLAYLAR BÃœYÃœYOR
Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre,bir süre sonra gücünü toplayan Kızılordu birlikleri yeniden hücuma geçti,ve olaylar yeniden alevlendi.Kentin dış mahallelerinde göğüs göğüse çarpışmaların sürdüğü ve iri göğüslü Rus bayan gülle takımına bağlı sporcuların birliklerimize ağır kayıplar verdirdiği de gelen haberler arasında.Ölü ve yaralı sayısı hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
GERÄ° ADIM ATMAYIZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu sabahki (dün) grup toplantısında sık sık alkışlarla kesilen konuşması sırasında seçimlerin de yaklaştığı şu günlerde geri adım atmayacağının sinyalini verdi. Başbakan yaptığı konuşmada özetle şunların altını çizdi:
"Rusya'da meydana gelen hadiseler bizleri ve hassas Türk Milletini fevkalade üzmüştür.Bu yapılanlar ne dostluğa , ve ne de misafirperverliğe sığar. Bu korsanlıktır eşkiyalıktır.Kahraman yiğitlerimiz bu densizlere hayasızlara hakettikleri dersi vermiştir , verecektir.Yeniçeri ocağı Peygamber ocağıdır.Yan gelip yatma yeri değildir.Rus Hükumeti bizden özür dileyene kadar birliklerimizi çekmeyiz ,hatta 10 000 eşref-i mahluk gencimizi de gerekirse oraya göndeririz.Rusları Purut bataklığına kadar süreriz Katerina bile kurtaramaz .Çılgınlıksa çılgınlık beni delirtmesinler." diye konuştu.
DÄ°PLOMATÄ°K KRÄ°Z
Dışişleri Rusya Federasyonuna nota vermeye hazırlanıyor.Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre Ruslara "Estergon Kal'ası" marşının notası verilecek ve "işte doğrusu burdadır siz yanlış çaldınız " denilecek.
Rusya Federasyonu ise henüz suskunluğunu koruyor.Şu ana kadar Rus yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı. Bunun sebebinin de Rusya Parlementosu Duma duma dum'un üyelerinin tamamının bir gece önce Cumhurbaşkanı Medvedev'in Kremlin sarayında verdiği resepsiyonda içkiyi fazla kaçırıp akşamdan kalma olmaları olduğu tahmin ediliyor.

OHA (Olası Haberler Ajansı) -- Baron von Flügel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder