1 Kasım 2016 Salı

Prag, Roma, Vatikan, Ankara.

Eskiden şaşı bak şaşır diye üç boyutlu görseller vardı. Normal bakınca pek anlamlı bir şey göremezdiniz. Ben de bazı şehirlere biraz tersten baktım. Ve bazı şifrelere ulaştım.

Prag, Avrupa'nın kalbi diye de anılırmış. Bu şehir savaşta çok hasar görmemiş ve tarihi dokusunu koruyabilmiş. Dolayısıyla bence batıyı simgeler. Batı eski dilde garptır. Garp da tersten okununca Prag çıkar karşımıza.

Ya Roma? Roma aşk şehridir. Ünlü Trevi çeşmesinin bir adı da aşk çeşmesidir. Aşkın bir diğer adı 'amor'dur. Roma tersten okunduğunda da Amor sözcüğü çıkar.

Roma'nın göbeğinde boyu küçük, işlevi büyük bir devlet vardır. Vatikan. Milyarlarca euro'luk bir servet sahibi olan bu kilise devlet 1929' da faşist Mussolini yönetimini tanıma karşılığı aldığı paralarla emlak imparatorluğuna dönüşmüş, servetine servet katmış. Vatikan'ın tersten okunuşu nakit avdır. Bu da nakit avlamaktaki ustalıklarını açıklıyor şüphesiz. Din ticaretinde her zaman iyi para vardır.

Arachna, bir tür örümcektir. Bunun fobisi bile mevcuttur literatürde. Arakna okunur ve ne yazık ki tersten okunuşu Ankara'dır. Örümcek kafalı Gökçek kabilesinin çöreklendiği bir kent olmasına bakıp, bu da mı tesadüf diye sormadan edemiyorum.

Görüldüğü gibi tersten okuyup bu şehirlerin şifrelerini bir bir çözdüm evelallah ama ters ya da düz nasıl okursak okuyalım değişmeyen bazı gerçekler var.

Prag, Çek'lerin başkentiyken, Ankara Gökçek'lerin çiftliğidir. Roma ile Ankara'nın ilişkisi ise Aşk çeşmesi ile kırık 'fışkiye' kadardır. Vatikan'ın devlet başkanı Papa, yasama, yürütme, ve yargının başıdır. Ankara'da da aynı heveslerle yanıp tutuşan bir zat mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder