2 Mayıs 2011 Pazartesi

Hamileliğe Yasal Düzenleme !


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce yaptığı "iş işten geçmeden, her ailede en az 3 çocuk olmalı, nüfusumuz ne kadar artarsa o kadar güçlü olacağız, bundan emin olun." açıklamasının kamuoyunda gereken ilgiyi görmemesinin ardından bugün öğle saatlerinde Bakanlar Kurulu'nu bu gündemle acil olarak toplantıya çağırdı. 4 saat süren toplantının ardından, Başbakanlık Basın Sözcüsü Lütfullah Ateş tarafından yapılan açıklamada ; Bakanlar Kurulu kararı ile ülke genelinde tüm hamilelik sürelerinin 3 aya indirildiği bildirildi. İlgili kararın Resmi Gazetede yayınlanmasını takiben, 08 Mayıs 2011 tarihinde, mesai bitiminde yürürlüğe girmesi öngörülüyor.
Gazetecilerin, şu anda 3 aydan daha fazla süredir hamile olan vatandaşların durumlarının ne olacağını sormaları üzerine, bu konuların alt yönetmeliklerde açıklandığını belirten Göktaş, bu durumdaki vatandaşlarımızın vakit kaybedilmeden doğurmalarının sağlanacağını söyledi.
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ise, ülkemizi ziyaretleri sırasında 3 ayı aşkın bir süredir hamile iseler, giriş yaptıkları sınır kapılarında, gümrük görevlileri tarafından acilen doğurtulacakları belirtildi.
Basın Sözcüsü ayrıca, tüm bu önlemlerin başarılı olmaması durumunda ise ek önlemlere giderek, çıkarılacak başka yönetmelikler ile, erkek vatandaşlarımızın da doğurmalarının yolunun açılabileceğini belitti.

OHA (Olası Haberler Ajansı) -- Baron von Flügel

1 yorum:

  1. Hamileliğin 3 aya çıkartılması anlamlıdır. Ancak 3 aylık hamilelik süresi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın , her ailede en az 3 çocuk olmalı, talebine yeterince karşılık vermez .Bu kanuna ek olarak her hamileliğin süresinin 3 aya düşürülmesikanununa ek bir yönetmelikle doğumlar ikiz ve üçüz vb olarak gerçekçekleştirilmeli prezervatif satışlarına kısıtlama getirilmeldir.
    SKH (Su Katılmamış Haberler) Muhabiri İndian 35

    YanıtlaSil