25 Mayıs 2011 Çarşamba

MHP’NİN ARDINDAN PLAYBOY’DA DA KASET SKANDALI !


  Dünyaca ünlü amerikan dergisi Playboy kaset skandallarıyla sarsılıyor. Geçtiğimiz günlerde MHP’de yaşanan ve bir çok parti üst düzey yöneticisinin istifasıyla sonuçlanan uygunsuz görüntü skandalının ardından amerikanın ikon dergilerinden Playboy da şok yaşıyor.

“Farklı bir Playboy istiyoruz!”
  Bir süredir internette dergi aleyhinde yayın yapan ve dergiyi müstehcen olmakla itham eden REPLAYBOY sitesi, derginin yeniden dizayn edilmesini  ve üst düzey yöneticilerin istifa edip yerlerine kendilerinin oluşturduğu listenin geçmesini istiyorlardı. “Hakça bir Playboy”, “Zengine değil halka seslenen yayın politikası” gibi sloganlarla dergiyi topa tutan site bu güne kadar pek dikkate alınmamıştı.

Dediklerini yaptılar
  REPLAYBOY sitesinin, istekleri yerine getirilmezse yapacaklarını iddia ettikleri şeylerden biri de, dergiyi efsane haline getiren “playboy kızlarının” gizlice çekilmiş görüntülerini yayınlayacaklarıydı. Kimsenin ihtimal vermediği bu görüntüler dün akşam saatlerinden itibaren internet sitesine düşmeye başladı. 2009 eylül ayı kapak kızı W.L.(21) ve 2007 ayın güzeli T.U.(18) nun da aralarında bulunduğu 7 kızın videolarının yayınlanması üzerine Playboy dergisinin yönetim kurulu üyelerinden 3 kişi ortak basın toplantısı düzenleyerek dergideki görevlerinden ve borsadan çekildiklerini duyurdular.

“Ellerinde ne varsa yayınlasınlar”
  Derginin kurucusu ve onursal başkanı Hugh Hefner, gelen istifaların ardından kameraların karşısına çıkarak “ellerinde ne varsa yayınlasınlar, biz utanılacak bir şey yapmıyoruz. Alnımız açık yüzümüz ak” dedi. Sözlerine “Playboy büyük bir dergidir, üç beş kendini bilmeze pabuç bırakmaz. Bütün bunlar bazı çıkar odaklarını rahatsız edecek yayınlar yaptığımız için başımıza geliyor. Bir okyanusun iki yakası vardır, bu yakada olanlar  öte yakayı ne ilgilendirir. Yukarıda isa var, ondan başka kimseye hesap vermem” diyerek devam eden Hefner, “Pensilvanya kadastrosuna bir baksınlar, geçmişteki ihmalleri göreceklerdir” dedi.

İstifalar peşpeşe
  Hefner’ın basın toplantısı biter bitmez ikinci dalga geldi. REPLAYBOY sitesi bu sefer tam 51 kızın videolarını yayınladı. İzleyenlerin gözlerine inanamadığı görüntülerin, içlerinden kimilerinin artık  anneanne olduğu 1974-2011 kapak kızı koleksiyonu denebilecek bir seri olduğu anlaşıldı. Bunun ardında istifalar peşpeşe geldi. Ünlü derginin bütün yönetim kurulu istifa ettiği gibi mütevelli heyeti, murahhas azalar ve saymanlar, kat görevlileri  ve müstahdemlerin de bu dalgadan nasibini aldığı gözlendi.

“Devlet uyuyor mu?”
Sabahın ilk saatlerinde Kentucky Louisville’deki villasına hareket etmek üzere Newyork La Guardia havalimanına gelen Hefner’ın hayli bitkin ve moralsiz olduğu gözlendi. Basın mensuplarının “efendim Playboy’da resmi olarak çalışıyor görünen tek kişi sizsiniz ne diyorsunuz” sorusu üzerine  “herşeyin suçlusu sizsiniz. Allah bu internetin belasını versin. Bill Gates de Mark Zukerberg de cehennemin dibine gitsin. Sizin yüzünüden ne hallere düştüm. Nerede bu devlet, nerede bu hükümet, uyuyorlar mı? “ diyerek bastonuyla gazetecilerin üzerine yürüdü.

Uzman gözüyle videolar
  REPLAYBOY sitesi hakkında New York 3. Asliye hukuk mahkemesi tarafından soruşturma açılırken, FBI Bilişim Suçları Departmanı uzmanları görüntüleri inceledikten sonra şöyle konuştular: “her video standart  90 dakika uzunluğunda, birden fazla kamera ile çalışılmış. Öyle ki aynı sahneyi farklı açılardan izleyebiliyorsunuz. Bazen ikiden fazla kişi olaya dahil olmuş. Havuz başında, metroda, okulda, yatta, havada karada, hastalıkta ve sağlıkta, ayrım yapmaksızın işlerini ifa etmişler. Hadi o hanımların hafif  meşrepliğini anladık da, bu çetenin etkinliklere kimse görmeden o kadar kamera ve teknik ekipmanı taşıyıp yerleştirmesi, saatlerce rahat rahat çekim yapması… pes valla…Kesinlikle profesyonel işi. Bunu zaten görüntü kalitesinden de anlayabiliyoruz, en kötüsü X.vid uzantılı bu videolar arasında DVD formatında çoklu dil seçeneği olandan tutun da, Blu-ray diskler, Süper-HD çözünürlük vs. bulmak mümkün. İnanılır gibi değil ama araya reklam bile almışlar!!!”
 

1 yorum: