7 Mayıs 2011 Cumartesi

MİLLETVEKİLLERİ SENDİKA KURDU



  Değişik partilere mensup bir grup milletvekili , sendika kurmak  için kolları sıvadı.Meclis basın salonunda gazetecilerin karşısına çıkan vekiller, kurulacak sendikanın mecliste gurubu bulunan bütün partilere açık olduğunu , isminin de TAKİP-İŞ sendikası olacağını  açıkladılar.
        
  Dünyada bir ilk
  Grup adına açıklama yapan AKPARTİ Konya milletvekili Nizam Bozmaz,girişimlerinin dünyada bir benzerinin daha olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;
Burdaki arkadaşlarımızın ortak özelliği ,hepimizin yapılacak seçimlerde liste dışı kalmış olmamız.Her partiden arkadaşlarımız var.Hepimiz de hem partimize hem milletimize 5 yıl boyunca hizmet vermişiz.Fakat şu an bizler liste dışıyız.Çok madur durumdayız.Bizler meclise girdikten sonra bir sürü borç yaptık.Kooperatife giren var, yazlığa giren var, arabaya giren var, çoluğunu çocuğunu özel üniversiteye yazdıran var.Nasıl ödenecek bu borçlar? Kredi kartı  olmuş 100 milyar.Açılmasak iyiydi ama ne bilelim. Kuru emekli maaşına kaldık.
Bu güne kadar vatandaşın seçmenin işini takibettik, hakkını aradık.Şimdi kendi hakkımızı arıyoruz.Bu yüzden sendikamızın da adı TAKİP-İŞ sendikası.
   
  Küskünler haraketi değiliz
  Bu da bir tür küskünler haraketi midir? sorusuna karşılık ; Kesinlikle üstüne basa basa söylüyorum , biz bir küskünler haraketi değiliz.Şeklinde sözlerini sürdüren
Bozmaz devam etti; O tarz çıkışlar son anda yapılan beyhude çabalardır.Biz kalıcı bir adım attık. Biliçli,  demokratik, örgütlü bir çalışmanın içersine girdik.Biz hakkımızı arıyoruz ve sonuna kadar da gideceğiz.Geçici, çözümlerin peşinde değiliz.Bu kuracağımız sendika sadece bizim değil, bizden sonra gelecek milletvekillerinin de haklarına sahip çıkacak.Sendikamızın faaliyetleri seçim dönemleriyle de sınırlı değildir.Mesela meclisteki odalarımız çok dar.İş takibine gelen seçmenimizi buyur edecek bir kuru sandalye bile bazan sorun oluyor.Ayrıca burda bir çayın fiyatı 5 kuruş dahi olsa, biz bir günde kaç kişiyi ağırlıyoruz.Yekün tutuyor.Maaşın yarısı markaya gidiyor. Ya çay makinası alsınlar ya da bedava yapsınlar.Sorunlarımız çoktur ,saymakla bitmez.
    
   Parti başkanlarına sesleniyoruz
  Buradan partilerimizin genel başkanlarına da iki çift lafımız var :
Bizi buralara siz getirdiniz.Allah razı olsun çok ekmeğinizi yedik, bunu inkar etmiyoruz.Ama biz de karşılığını kat be kat ödedik.Ne dediyseniz yerine getirdik.Sözünüzden çıkmadık.Yeri geldi boş kağıda imza attık ,yeri geldi yumruk attık.Bir kez olsun şu kürsüden kendi fikrimizi söylemedik. (hoş kendi fikrimiz de pek olmadı ama)Siz ne dediyseniz onu okuduk.Şimdi bizi sokağa atıyorlar. Biz bunları haketmedik.
   
  Ufuk Uras'a da kırgınız
  Kapımız her partiye açıktır CHP'lisi de var MHP'lisi de AKPARTİ'lisi de bütün partilerden arkadaşları sendikamıza davet ettik.Çoğu bizi kırmadı destek verdi.Yalnız Ufuk Uras ayıbetti .Kırgınız . Kendisini davet ettik, " Abi sizin işiniz gücünüz yok mu ya" diye bizi refüze etti.Hayır kendisi de bizim gibi madur,Bu kadar hak hukuk peşindeyim diyen adam niye böyle yaptı anlamadık.

Paradigma OHA(olası haberler ajansı) ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder