27 Mayıs 2011 Cuma

IP'İM İLE KUŞAĞIM, BİLİŞİM İLE AŞIĞIM..



APPLE FIRSATI DEĞERLENDİRDİ.

iPhone, iPad gibi ürünlerle son yıllarda bilişim sektörünün devlerinden biri haline gelen Apple, yeni ürünleri için ürettiği uygulamalara (Apps) bir yenisini eklediğini duyurdu.


ARTIK KASETLER SİZE BİR “PIT” KADAR YAKIN.

Yeni uygulamanın lansmanını “Tüm merak ettiklerinize bir “pıt” ile ulaşın, sıkıntıdan patlamayın, dokunmatik ekranınıza pıtlayın” sloganıyla yapan firma; kullanıcaların App Store’dan 30,99 $’a indirebilecekleri yeni uygulama sayesinde “-.avi, -.xvid, -.mhp, -.chp, -.akp, -.erg, -.ddv” gibi uzantılı dosyaları rahatlıkla izleyebileceklerini açıkladı. “Günümüzde artık siyasetin konulu, konusuz görüntülü mesajları kullanma tercihinden yola çıkarak bu uygulamayı geliştirmeye karar verdik. Yazılım departmanımızın yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda, çok kısa zamanda uygulamayı satışa sunma olanağımız oldu. Yazılımın üstün özellikleri sonucunda artık bulanık konseptleri dahi, ayın 14’ü gibi, kabak gibi izleyebileceksiniz” açıklamasında bulunan firma yetkilisi, artan talep üzerine yeni ürünleri olan MPH5 çaların, en kısa zamanda raflardaki yerini alacağını müjdeledi.


22 Ağustos’da uygulanmaya başlanacak yeni internet yönetmeliğinin bu tür uygulamaların kullanımına kısıtlama getirmesi durumunun kendisine hatırlatılması üzerine, firma yetkilisi “böyle nemalanırken, siyasilerin bindiği dalı keseceklerini tahmin etmiyorum” diyerek karşılık verdi.


MICROSOFT’DAN FLASH AÇIKLAMA

Diğer yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir Microsoft yetkilisi, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, bir teknoloji casusluğunun söz konusu olduğunu, bu yazılımı kendilerinin daha önce ürettiğini ve “-.bykl” uzantısı ile piyasaya sürdüklerini iddia etti. “Ancak her zamanki gibi taklitçi bazı firmalar bu özgün fikri çalarak, kendilerine mal ettiler” diyen yetkili, elindeki flash belleği gösterek “yazılımın bir kopyasını allahtan bunun içine, kaydetmiştik, buyrun inceleyin, tarihleri kontrol edin” açıklamasıyla olaylara yeni bir boyut getirdi.


(OHA - Silikonvadisi)

1 yorum:

  1. bizim şu salı toplantıları baya faydalı olmaya başladı öle mi tansel öle mi can?

    YanıtlaSil